Op zondag 2 september bruist het gezellige pleintje van Beilen in O.-L.-V.-Olen van kermis- en feestplezier.

De verkeersvrije straten rondom het beeld van het Boerke zijn opnieuw het decor voor de vierde editie van het Boerkesfeest, een uniek Kempens dorpsfeest. De succesvolle voorbije edities trokken telkens meer dan 3.000 bezoekers.
 
Jong en oud zullen zich amuseren tijdens de toffe straattheatervoorstellingen of op een van de nostalgische kermisattracties. Wil je graag iets actief? Schrijf je dan samen met je vrienden en familie in voor de groepsspelen of het riekwerpen. Geniet daarna op de vele gezellige terrasjes van de authentieke muziek van Vaaf Man en ’t Crisisorkestje.
 
De organisatoren trekken ook dit jaar de kaart van originele straattheateracts. Kunnen ex-Godfather Benny Formaggio of The Magic Huzzie je overtuigen dat magie echt bestaat? Hoe lost El Grande het gemis van zijn vrouw op in zijn bijlwerpact? Zag je al eens een man strippen op de slappe koord? Wat doen vijf besnorde brandweermannen op een kermis? Wil je je laten scheren door een barbier uit grootmoeders tijd? Je ontdekt het allemaal op het Boerkesfeest.
 
Zoals bij alle Olen Zomert-activiteiten is de toegang gratis. Voor de attracties, het eten en drinken wissel je je euro’s in tegen origineel ‘boerkesgeld’. Voor de groepsspelen of het riekwerpen moet je op voorhand inschrijven.
 
Praktisch
 
-          Zondag 2 september van 12.00 tot 18.30 uur in de straten rond Beilen.
-          Inkom gratis.
-          Kom te voet of met de fiets, het aantal parkeerplaatsen is beperkt (De Kriebel, sporthal, Pastoriestraat, P. Van Looystraat, Boekel, weide tegenover De Kippenboer, ter hoogte van het voetbalterrein van AOVV).
-          Gratis inschrijven voor de volksspelen in groepen van minimum 8 personen bij Louis Vanhoof, 014 22 21 21,vanhoof.vansant@skynet.be.
-          Inschrijven voor de riekwerpen in groepen van maximum drie personen bij Stijn Avonds, 0476 84 41 51, info@hoefsmidstijn.be
-          Een uitgebreid programma vind je op www.boerkesfeest.be of www.olen.be
-          Bij extreem slecht weer wordt een beperkter regenprogramma voorzien. 
 
Het Boerkesfeest is een project van Vzw Keizer Karel in samenwerking met de gemeente Olen en de lokale verenigingen.